Om oss

En föregångare inom inglasningar sedan 1988

När NIKA:s grundare Niilo Karhu uppfann balkonginglasningen för mer än 30 år sedan var en inglasad balkong fortfarande en lyx. Idag är vi föregångare inom vårt område och levererar balkong- och altaninglasningar till både renoverings- och nybyggnationsprojekt. Genom vårt omfattande återförsäljarnätverk betjänar vi konsumenter, bostadsföretag, designers och byggproffs i hela Finland.

Oscar 5

Genialt enkelt

Detaljerna i NIKA:s produkter har förfinats otaliga gånger. Idag är de genialt enkla, hållbara och pålitliga på samma gång. NIKA erbjuder en högkvalitativ inglasningslösning för fasader och balkonger i offentliga byggnader och företag, samt flerbostadshus och privata hem.

Produkter med lång livslängd mot engångskulturen

Det är viktigt för oss att våra produkter har lång livslängd. Även om olika inglasningar kan se mycket lika ut, ligger skillnaderna i kvaliteten på komponenterna och detaljerna i utformningen. Vi utvecklar och lanserar ständigt nya och ännu bättre produkter. Våra senaste produktinnovationer inkluderar den nya förbättrade NIKA Supreme-balkonginglasningen samt den nya topphängda svängbara altaninglasningen.

Industriella traditioner i egen produktion i Lahtis

Till skillnad från nästan alla andra i vår bransch tillverkar vår egen glasfabrik det glas som används i våra produkter. Egen glastillverkning innebär snabbhet, smidighet och kostnadsfördelar för vår verksamhet. Våra medarbetare är stolta över sin professionalism och många av dem har mer än 30 års erfarenhet av vårt glasbruk. Våra produkter tillverkas nästan uteslutande i Finland av komponenter och material från underleverantörer. Våra produkter distribueras och monteras i hela Finland, men även i Sverige, Norge och Tyskland.

3D-modellering genom observation

Samtidigt som vi respekterar traditioner blickar vi ständigt framåt. Vår verksamhet bygger på moderna digitala lösningar: våra egna system för design och produktionsstyrning är mycket avancerade. För våra kunder är våra moderna system synliga i form av informativa offerter, till exempel: vårt offertverktyg skapar alltid en illustrativ 3D-bild av en skräddarsydd produkt.

   

Genom att köpa en inhemsk produkt stöder du finsk arbetskraft och produkten har god spårbarhet och överskådlighet i produktionskedjan.

Ett miljövänligt alternativ

Vi återvinner 100 % av biprodukterna från vår produktion och använder råmaterial som återvinns i så stor utsträckning som möjligt. Aluminium är till exempel en värdefull metall med en mycket hög återvinningsgrad. Även en del av våra plastkomponenter är tillverkade av återvunnet material. De material som används i inglasningar från NIKA håller sig i gott skick i flera decennier.

Kommentar

"Det är viktigt för mig att arbeta för ett företag som värdesätter miljön. NIKA:s produkter tillverkas till stor del av återvunnet material och balkonginglasningar är i sig en miljöhandling. De sparar energi i byggnaden och har en livslängd på flera decennier." Jenna Korhonen, finansiell förvaltning

jenna nika

NIKA är en del av Aluroll-koncernen

Den finska Aluroll-koncernen äger varumärkena Lukkan och NIKA, under vilka man tillverkar inglasningsprodukter för balkonger och altaner. Koncernens produkter säljs av återförsäljare i hela Finland. I koncernen ingår Nika Lasitus Oy, som genomför renoveringsprojekt av balkonginglasningar i Helsingforsregionen, och Nika Inglasning Ab, som säljer NIKA-produkter i Sverige. Vårt mål är att betjäna och stödja våra återförsäljare och slutkunder så bra som möjligt. Låt oss veta hur vi kan förbättra vår verksamhet – vi arbetar hela tiden med att förbättra vår verksamhet, med kunden i centrum för allt vi gör. Du kan skicka din feedback till myynti@aluroll.fi eller ringa 020 734 3450.

Ota yhteyttä

Haluatko keskustella uudiskohteen projetista tai saneerauskohteesta? Ota yhteyttä, niin autamme nopeasti.

Toni Avikainen
Projektipäällikkö
puh. 050 559 3979
toni.avikainen@nika.fi

Sara Lundberg
Kuluttajat
puh. 050 559 3908
sara.lundberg@nika.fi

Antti Kurvinen
Toimitusjohtaja
puh. 0400 551 750
antti.kurvinen@nika.fi

  Relaterade artiklar

  Fördelar med balkonginglasning

  Om du funderar på att köpa balkonginglasning från NIKA finns det några fördelar som förhoppningsvis …

  Läs mer

  Fördelar med balkonginglasning

  Om du funderar på att köpa balkonginglasning från NIKA finns det några fördelar som förhoppningsvis …

  Läs mer

  Våren kommer snabbare på en inglasad balkong

  En inglasad balkong från NIKA skyndar på våren och förlänger sommaren långt in på hösten. …

  Läs mer

  Underhåll av inglasningssystem från NIKA

  Inglasningssystem kräver också underhåll. Det är lämpligt att utföra det första underhållet inom 3–5 år …

  Läs mer


  SOITA