Parvekelasien käyttö- ja hoito-ohjeet

NIKA-parvekelasitus on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön. Lasitus toimii sitä paremmin, mitä säännöllisemmin laseja liikutellaan. Tällöin pöly ja ilman epäpuhtaudet eivät pääse kertymään pyörien ja muiden liikkuvien osien väleihin.

Kuluttajille -> Käyttö, huolto ja ohjeet

Helppokäyttöinen ja varmatoiminen parvekelasitus 

Parvekelasien huoltotarve syntyy yleensä siitä, että rakennusten ja myös parvekkeiden rakenteet liikkuvat, jolloin parvekelasitus tarvitsee aika ajoin säätöjen tarkistusta. NIKA:lta saat aina asiantuntevaa, nopeaa ja turvallista palvelua.

Parvekelasitus avataan kääntämällä ensimmäinen kääntyvä lasi auki, jonka jälkeen muut liukuvat lasit työnnetään sivuun ja avataan nippuun. Vaikka kaikki liikkuvat osat ovat lähes huoltovapaita, on suositeltavaa esim. kerran vuodessa käsitellä niitä jollakin liukuvuutta edistävällä aineella. Myös lasien pinnat on hyvä aika ajoin puhdistaa vedellä ja neutraalilla puhdistusaineella.

Käyttöohjeet

Parvekelasitus avataan kääntämällä ensimmäinen kääntyvä lasi auki, jonka jälkeen muut liukuvat lasit työnnetään sivuun ja avataan nippuun. Järjestelmä on puitteeton ja kevyesti liukuva. Lasitusjärjestelmän ylä- ja alaprofiilit ovat paksuseinäistä alumiinia, jonka ansiosta sen toiminta ei heikkene pitkälläkään aikavälillä.

Parvekkeen luonnollista ja välttämätöntä tuuletusta varten lasien välissä on noin 2-4 mm rako. Ovilasissa rako on suurempi kuin muissa laseissa, avattavuuden varmistamiseksi. Mikäli tuuletusta halutaan tehostaa, voidaan saranalasi avata tuuletusasentoon.

Tietyissä sääolosuhteissa parvekkeelle voi tulla vettä tai lunta. Ulkokalusteiden tulee olla säänkestäviä ja esim. sisä- mattojen käyttöä on syytä välttää.

Vantörsvägen 275 2 (1)

Pesu ja huolto

Vaikka kaikki liikkuvat osat ovat lähes huoltovapaita, on suositeltavaa esim. kerran vuodessa käsitellä niitä jollakin liukuvuutta edistävällä aineella (esim. parafiiniöljyllä). Ylä- ja alaohjainpyöriin voi käyttää Teflon Sprayta tai Silikon Sprayta (mm. Würth). Alatiivistettä ei saa käsitellä silikonia sisältävillä aineilla. Lasien pinnat on suositeltavaa aika ajoin puhdistaa vedellä ja neutraalilla puhdistusaineella (normaalit ikkunanpesu- aineet sopivat hyvin). Profiilit voidaan puhdistaa yksinkertaisesti vedellä, johon lisätään neutraalia pesuainetta (pH 6-8). Hankausnesteitä ja hankaavia kankaita on vältettävä, jotta profiilipintoja ei naarmutettaisi. Alempi profiiliura kannattaa aika ajoin puhdistaa, mikäli sinne kerääntyy likaa tai kosteutta.

Pestessä lasituksia on huomioitava turvallisuus. Korkealla olevien lasien pesu jatkovarren avulla. Kurotteleminen ilman turvavaljaita on kielletty. Mikäli huoneistosta on ovi auki parvekkeelle, saattaa lasien pintaan syntyä kondenssivettä (lasit huurtuvat). Huurtumisen yhteydessä lasin pinnassa saattaa esiintyä erilaisia kuvioita. Tämä on aivan normaalia ja kuuluu karkaistun lasin ominaisuuksiin. Huurtumista saattaa esiintyä myös, mikäli huoneistossa on ylipainetta. Talon ilmanvaihto ei tällöin toimi oikealla tavalla ja parvekkeen ovi ja ikkunat vuotavat lämmintä ja kosteaa ilmaa parvekkeelle. Ilmiön syntyä on vältettävä, koska riskinä on parvekkeen rakenteiden kostuminen, joka pitkäaikaisena saattaa aiheuttaa vahinkoja.

Ota yhteyttä

Kiinnostuitko NIKA-tuotteista? Valitse sinulle sopivin tapa ottaa yhteyttä - palvelemme yksityisasiakkaita kaikissa kanavissa.

Pääkaupunkiseutu
Teijo Maaninka
Kuluttajat
puh. 050 5593 994
teijo.maaninka@nika.fi

Muu Suomi
Katso lähin jälleenmyyjäsi.

  Kirjoitukset aiheeseen liittyen

  NIKA – vastuullinen kumppani parvekelasituksiin

  Vastuullisuus on laaja ja keskeinen arvo parvekelasien valinnassa, ja se ohjaa kaikkia toimiamme. NIKAlle vastuullisuus merkitsee monia asioita, joiden ansiosta voimme ylpeänä kutsua itseämme vastuulliseksi kumppaniksi niin isoihin kuin pienempiinkin lasitusprojekteihin.

  Lue lisää

  NIKA – vastuullinen kumppani parvekelasituksiin

  Vastuullisuus on laaja ja keskeinen arvo parvekelasien valinnassa, ja se ohjaa kaikkia toimiamme. NIKAlle vastuullisuus merkitsee monia asioita, joiden ansiosta voimme ylpeänä kutsua itseämme vastuulliseksi kumppaniksi niin isoihin kuin pienempiinkin lasitusprojekteihin.

  Lue lisää

  Parvekelasituksen hankkiminen taloyhtiöön – 10 kysymystä ja vastausta

  Taloyhtiöön kannattaa hankkia yhtenäiset parvekelasit monestakin eri syystä. Koostimme tähän artikkeliin 10 kysymystä ja vastausta aiheeseen liittyen, jotta voit tehdä parhaan mahdollisen päätöksen taloyhtiönne puolesta.

  Lue lisää

  Miksi valita juuri NIKA-lasituotteet?

  Miksi valita juuri NIKA-lasituotteet? Kerromme tässä artikelissa viisi erinomaista syytä valita juuri NIKA kumppaniksi pienempiin ja isoihin lasitusprojekteihin.

  Lue lisää


  SOITA