Lasitehdas

NIKA-lasitehdas Lahdessa valmistaa tuotteissa käytetyt lasit vastuullisesti ja turvallisuus huomioiden.

Lasinjalostusta omassa tehtaassa

NIKA:lla on pitkät teolliset perinteet. Poiketen lähes kaikista muista toimialallamme oma lasitehtaamme valmistaa tuotteissamme käytetyt lasit. Näin varmistamme lasien turvallisuuden. Lisäksi oma lasituotanto tuo toimintaamme nopeutta, ketteryyttä ja kustannusetua. Työntekijämme ovat ylpeitä ammattitaidostaan ja monella heistä on yli 30 vuoden ura takanaan lasitehtaallamme.

NIKA on ympäristöystävällinen vaihtoehto. Tuotantomme sivuvirrat kierrätetään sataprosenttisesti ja käytämme tuotannossamme mahdollisimman pitkälle kierrätettyjä raaka-aineita. Olemme lasitusalan edelläkävijä. Esimerkiksi omat digitaaliset suunnittelu- ja tuotannonohjausjärjestelmämme ovat pitkälle kehittyneitä ja tuovat toimintaamme tehokkuutta ja toimintavarmuutta.

Valtaosa lasituotannostamme menee omiin tuotteisiimme, mutta olemme palvelleet lasiliikkeitä ja teollisia lasiasiakkaita tehtaaltamme jo vuosikymmeniä.

Varastoimme useita kymmeniä erilaisia lasityyppejä ja peilejä. Materiaalista valmistamme asiakkaidemme tarpeiden mukaisia tuotteita. Tuotteita ovat esimerkiksi mittatilauksena toimitettavat karkaistut turvalasit, kalustelasit, valaisinlasit ja erilaiset peilit turvakalvolla tai ilman.

nikalasitehdas

Palvelumme sopimusasiakkaille

Leikkauslinjat
Lasit leikataan asiakasvaatimusten mukaisesti leikkauslinjoillamme. Leikkauslinjoja on useita eri materiaaleille ja muodoille.

Reunahionnat
Leikattu reuna lasissa tai peilissä on terävä ja viiltävä. Turvallisuuden ja kestävyyden vuoksi lasin reunat hiotaan erilaisilla hiomalinjoilla. Teemme teräväsärmähionta (TSH), raakareunahiontaa (RRH) ja kiiltoreunahiontaa (KRH). Soveltuvin hionta valitaan tuotteeseen käyttötarkoituksen tai toivotun ulkonäön mukaan.

CNC-työstöyksiköt
CNC-yksiköillä tehdään esimerkiksi loveuksia, saranakoloja, aukkoja tai erilaisia yksilöllisiä pintakuvioita lasiin. Myös erilaiset muotofasetit saadaan syntymään CNC-koneella. CNC-yksiköidemme mittatarkkuus vastaa tarkimpiakin asiakasvaatimuksia.

Karkaistu turvalasi
Karkaistava lasi kuumennetaan yli 600 asteeseen ja jäähdytetään nopeasti ilmapuhalluksella. Karkaistu lasi on pinnalta puristusjännitetty ja sisältä vetojännitetty. Tämä jännitystila antaa karkaistulle lasille paremman kestävyyden iskuja, taivutusta ja lämpötilan vaihteluita vastaan. Rikkoontuessaan karkaistu lasi särkyy pieniksi vaarattomiksi pyöreähköiksi palasiksi, joista puuttuu normaaleille laseille ominainen terävä ja leikkaava reuna. Karkaistuille laseillemme on tehty VTT:llä standardin EN12600 mukaiset iskutestit. Yhdessä tuotannon laatuprosessien ja tuotetestaamien myötä meillä on oikeus lasituotteiden CE EN12150 tuotemerkintään. Pyydettäessä, toimitamme asiakkaillemme CE-todistukset karkaisemistamme laseista. Tarjoamme asiakkaillemme myös karkaisupalvelua työstettyihin laseihin viikoittain. Ota yhteyttä myyntiin kysyäksesi palvelusta lisää.

Poraukset
Teemme lasiporauksia 4 millimetristä ylöspäin. Porausreikä voidaan senkata lisätyönä, mikäli mahdollinen kiinnityskanta tai vastaava halutaan upottaa lasiin.

Mittatilaustuotteet

Tuotteita ovat esimerkiksi mittatilauksena toimitettavat:

 • Karkaistut turvalasit
 • Kalustelasit
 • Valaisinlasit
 • Erilaiset peilit turvakalvolla tai ilman

lasin leikkaajan kommentti

”Olen ollut NIKA:lla töissä lasileikkaajana kohta neljäkymmentä vuotta. Voin sanoa, että meillä lasia ymmärretään ja meidän tehtaalta lähtee ulos aina niin hyvä laatuista lasia kuin on mahdollista. Uudella ja automatisoidulla koneellakin saa tehtyä sekundaa, jos ei ole tarkkana. Tällä ammattiylpeydellä ja asenteella tulen joka päivä töihin – se asenne näyttänyt tarttuneen muihinkin täällä. "

Timo Vuorela, lasin leikkaaja

timo-vuorela-nika

Ota yhteyttä

Mikäli olet kiinnostunut lasijalostuksen palveluistamme, ole yhteydessä lasimyynti@aluroll.fi tai 050 559 4522. Voit myös ottaa yhteyttä yhteydenottolomakkeella.

Merja Johansen
Lasimyynti
puh. 050 559 4522
lasimyynti@aluroll.fi

  Kirjoitukset aiheeseen liittyen

  Avoin työpaikka: Kesätyöntekijä 2024

  Tule meille töihin! Aluroll on erikoistunut terassi- ja parvekelasitusten suunnitteluun ja valmistukseen Lukkan- ja Nika-brändeillä. …

  Lue lisää

  Avoin työpaikka: Kesätyöntekijä 2024

  Tule meille töihin! Aluroll on erikoistunut terassi- ja parvekelasitusten suunnitteluun ja valmistukseen Lukkan- ja Nika-brändeillä. …

  Lue lisää

  Miksi parvekelasit kannattaa hankkia syksyllä?

  Parvekkeella on aina hyvä sää! Siksi syksy on mainio aika hankkia parvekelasitus. Lasitetuilla parvekkeilla voidaan …

  Lue lisää

  Nika panostaa tuotteiden turvallisuuteen

  Tikkurilan kaideturman jälkeen julkisuudessa ja kulisseissa on käyty paljon keskustelua lasikaiteiden turvallisuudesta. NIKA kaiteet on …

  Lue lisää


  SOITA