Suunnittelijoille

Tuotekansiot ja suunnitteluohjelma käytössäsi

Modernit innovaatiot, yllätykselliset muodot ja persoonallisuus kuuluvat NIKA-lasitukseen. Tarjoamme työkaluja suunnittelun tueksi. Autamme löytämään parhaat tekniset ratkaisut ja näyttävimmät tavat toteuttaa ideat.

parvekelasitus-20-min

Yksilölliset lasitusratkaisut

NIKA-lasitusjärjestelmä taipuu suunnittelijan tahtoon ja mahdollistaa yksilöllisen lopputuloksen. Modernit innovaatiot, yllätykselliset muodot ja persoonallisuus kuuluvat NIKA-lasitukseen. Kotimaisuus ja korkea laatu takaavat käytännöllisyyden ja kestävyyden vaikeissakin olosuhteissa.

Teknisiä tietoja

Muovikomponentit, joita käytettään lasituksiissa, on testattu ISO4892-2 UV-vanhennustestillä. Rakenteissa käytettävät alumiinit ovat pulverimaalattuja RAL-värikartaston sävyjä. Sävyjen toleransseissa noudatamme kulloisenkin värivalmistajan laatutoleransseja. Alumiinit ovat pääsääntöisesti EN-AW 6063 T6 ja EN-AW 6060 T6 seosta ja valmistettu EN755-9 toleransseja noudattaen. Kaikki kiinnikkeet ovat ruostumattomista materiaaleista valmistettuja. Tiivisteet ovat EPDM-, TPE-kumista tai silikonista valmistettuja. Harjatiivisteet ovat säänkestävää keinokuitua ja muovikomponentit polyamidi seosteisia PA12, Grilamid muoveja tai polyasetaali POM-muovia.

Suomessa valmistettuja CE-merkittyjä tuotteita

Parvekelasitukset ja terassilasitukset ovat testattu EN12211-tuulenpainetestin ja EN12600-iskutestin mukaisesti. Karkaistut turvalasit valmistetaan noudattaen EN12150-2 ja DIN1249-12 -standardeja. Laseihin on tarjolla lukuisia sävyvaihtoehtoja ja teemme lasityöstöjä kattavasti.

Reunahionnoissa on tarjolla

 • Kiiltoreunahionta (KRH)
 • Raakareunahionta (RRH)
 • Teräväsärmähionta (TSH) 

Lasitukset suunnitellaan tapauskohtaisesti paikallisiin olosuhteisiin ja rakenteisiin sopiviksi. Lasin paksuuden valintaan vaikuttavat tuuli- ja sääolosuhteet sekä paikalliset rakennusmääräykset.

Kaiderakenteet suunnitellaan käyttöturvallisuusasetusten mukaisesti noudattaen standardissa SFS-EN1991-1-1 määriteltyjä kuormia. Kaideverhous valitaan yhdessä asiakkaan kanssa ja suunnitellaan kaiderakenteeseen sopivaksi huomioiden verhousvalmistajan antamat suositukset. Kaideratkaisussa on valittavana useita käsijohdevaihtoehtoja. Kaidetyypiksi on valittavana tolpaton kaide sekä tolpallinen laatan otsaan tai laatan päälle asennettava kaide. Kaiteeseen voidaan valita lukuisia eri koristeputki vaihtoehtoja. NIKA-kaiteet voidaan toteuttaa siis hyvin joustavasti suunnitelmienne mukaisesti.

Nika-lasitehdas

Kaikissa NIKA-tuotteissa käytettävissä materiaaleissa on huomioitu pohjoiset sääolosuhteet ja ne kestävät sateen, pakkasen ja UV-säteilyn vaikutukset.

Tuotteet

suunnittelijan kommentti

”Suunnittelu tehdään arkkitehdin ja asiakkaan toiveiden mukaisesti. Lujuuslaskelmat teemme kohdekohtaisesti turvallisuus ja määräykset huomioiden. Suunnittelemme jokaisen parvekkeen yksilönä, työmaalta otettujen mittojen mukaisesti. Näin toimittaessa lasitukset sopivat parvekkeelle kuin mittatilaussmokki James Bondille.”

Joel Talja, Suunnittelija

joeltalja-nika

Ota yhteyttä

Lisätietoa tuotteistamme ja vastaukset mahdollisiin kysymyksiinne saatte Nikan myynnistä myynti@aluroll.fi tai 020 7343 450. Voitte myös ottaa yhteyttä yhteydenottolomakkeella.

Sara Lundberg
Tuotepäällikkö
puh. 050 559 3908
sara.lundberg@nika.fi

Toni Avikainen
Tuotepäällikkö/projektimyynti
puh. 050 559 3979
toni.avikainen@nika.fi

  Kirjoitukset aiheeseen liittyen

  Nika panostaa tuotteiden turvallisuuteen

  Tikkurilan kaideturman jälkeen julkisuudessa ja kulisseissa on käyty paljon keskustelua lasikaiteiden turvallisuudesta. NIKA kaiteet on …

  Lue lisää

  Nika panostaa tuotteiden turvallisuuteen

  Tikkurilan kaideturman jälkeen julkisuudessa ja kulisseissa on käyty paljon keskustelua lasikaiteiden turvallisuudesta. NIKA kaiteet on …

  Lue lisää

  Parvekelasituksen hyödyt

  Mikäli harkitset NIKA-parvekelasituksen hankintaa, alla muutamia hyötyjä, jotka toivottavasti auttavat sinua päätöksen teossa: Helppokäyttöinen, turvallinen …

  Lue lisää

  Kevät saapuu nopeammin lasitetulle parvekkeelle

  Lasitettu NIKA-parveke aikaistaa kevättä ja pidentää kesää pitkälle syksyyn. Lasitetulle parvekkeelle saat yrtit ja taimet …

  Lue lisää


  SOITA