Liukulasituksen käyttö- ja hoito-ohjeet

Liukulasit ovat huolettomat, helppokäyttöiset ja kestävät.

Kuluttajille -> Käyttö, huolto ja ohjeet -> Liukulasituksen käyttö- ja hoito-ohjeet

Käyttö- ja hoito-ohjeet

Avaa liukulasituksen lukitus (nuppivedin, perhosvedin tai NIKA-lukkojärjestelmä). Ensimmäinen lasi avataan vetämällä lasi karmissa olevasta kahvasta toisen lasin päälle. Ensimmäinen lasi toimii näin myös tuuletuslasina. Kun haluat useamman lasin auki, jatka liu'uttamista edelleen, seuraavat lasit liukuvat päällekkäin kiskoa pitkin lasitusaukon toiseen päähän. Terassilasituksen sulkeminen tapahtuu vetämällä päällimmäisen lasin kahvasta, jolloin muutkin lasit liukuvat takaisin kiinni. Lukitse lasitus.

LASITETTU TERASSI EI OLE VESI- JA ILMATIIVIS
Tietyissä sääolosuhteissa parvekkeelle voi tulla kosteutta ja puuterilunta. Ulkokalusteiden tulee olla säänkestäviä ja esim. sisämattojen käyttöä on syytä välttää. Huolehdithan tilan tuuletuksesta.

Pesu ja huolto

Lasien pinnat on suositeltavaa aika ajoin puhdistaa vedellä ja neutraalilla puhdistusaineella. Tähän soveltuvat normaalit ikkunanpesuaineet. Profiilit voidaan puhdistaa yksinkertaisesti vedellä, johon lisätään neutraalia pesuainetta (pH 6–8). Hankausnesteitä ja hankaavia kankaita on vältettävä, jotta profiilipintoja ei naarmutettaisi. Alemmat profiiliurat kannattaa puhdistaa säännöllisesti, mikäli sinne kerääntyy likaa tai kosteutta. Huomioi turvallisuus pestessä. Korkealla olevien lasien pesu jatkovarren avulla. Kurotteleminen ilman turvavaljaita on kielletty.

LASIEN MAHDOLLINEN HUURTUMINEN
Mikäli huoneistosta on ovi auki terassille, saattaa lasien pintaan syntyä kondenssivettä (lasit huurtuvat). Huurtumisen yhteydessä lasin pinnassa saattaa esiintyä erilaisia kuvioita. Tämä on aivan normaalia ja kuuluu karkaistun lasin ominaisuuksiin. Huurtumista saattaa esiintyä myös, mikäli huoneistossa on ylipainetta. Talon ilmanvaihto ei tällöin toimi oikealla tavalla ja terassin ovi ja ikkunat vuotavat lämmintä ja kosteaa ilmaa parvekkeelle. Ilmiön syntyä on vältettävä, koska riskinä on parvekkeen rakenteiden kostuminen, joka pitkäaikaisena saattaa aiheuttaa vahinkoja.

Ota yhteyttä

Kiinnostuitko NIKA-tuotteista? Valitse sinulle sopivin tapa ottaa yhteyttä - palvelemme yksityisasiakkaita kaikissa kanavissa.

Pääkaupunkiseutu
Teijo Maaninka
Kuluttajat
puh. 050 5593 994
teijo.maaninka@nika.fi

Muu Suomi
Katso lähin jälleenmyyjäsi.

  Kirjoitukset aiheeseen liittyen

  Parvekelasituksen trendit vuonna 2024

  Vuonna 2024 parvekelasitusten trendit tulevat keskittymään yhä enemmän monikäyttöisyyteen, kestävyyteen ja esteettiseen sekä vastuulliseen suunnitteluun.

  Lue lisää

  Parvekelasituksen trendit vuonna 2024

  Vuonna 2024 parvekelasitusten trendit tulevat keskittymään yhä enemmän monikäyttöisyyteen, kestävyyteen ja esteettiseen sekä vastuulliseen suunnitteluun.

  Lue lisää

  Mitä lupia parvekelasitus vaatii?

  Kun harkitset parvekelasituksen asentamista, on ensisijaisen tärkeää ottaa huomioon taloyhtiön luvat ja määräykset. Alla muutamia …

  Lue lisää

  Milloin on aika vaihtaa vanhat parvekelasit uusiin?

  Parvekelasituksen ansiosta parvekkeesi muuntautuu ylimääräiseksi huoneeksi, joka kutsuu sinut nauttimaan raikkaasta ilmasta aikaisesta keväästä pitkälle …

  Lue lisää


  SOITA