Instruktioner för användning och skötsel av den skjutbara inglasningen

Skjutbara glas är bekymmersfria, enkla att använda och hållbara.

För konsumenter -> Användning, underhåll och instruktioner -> Instruktioner för användning och skötsel av skjutbar inglasning

Instruktioner för användning och skötsel

Lås upp den skjutbara inglasningen (stiftfjäder, fjärilsfjäder eller NIKA-låssystem). Det första glaset öppnas genom att dra i handtaget på dörrkarmen över det andra glaset. Det första glaset fungerar därmed också som ett ventilationsglas. När du vill ha fler glas öppna fortsätter du att skjuta, nästa glas kommer att glida ovanpå varandra längs skenan till den andra änden av inglasningsöppningen. För att stänga altanglaset drar du i handtaget på det övre glaset och de andra glasen glider tillbaka stängda. Lås inglasning. INGLASADE BALKONGER ÄR INTE VATTEN- OCH LUFTTÄTA Under vissa väderförhållanden kan fukt och pulversnö tränga in på balkongen. Utemöbler bör vara väderbeständiga och användning av till exempel inomhusmattor bör undvikas. Se till att utrymmet är ventilerat.

Tvättning och underhåll

Vi rekommenderar att du då och då rengör glasytorna med vatten och ett neutralt rengöringsmedel. Vanliga fönsterrengöringsmedel är lämpliga för detta. Profilerna kan enkelt rengöras med vatten och ett neutralt rengöringsmedel (pH 6–8). Slipande vätskor och slipande tyger bör undvikas för att undvika repor på profilens ytor. De nedre profilspåren bör rengöras regelbundet ifall smuts eller fukt samlas in där. Tänk på säkerheten när du tvättar. Tvättning av höga glas med hjälp av en förlängningsarm. Det är förbjudet att sträcka sig utan säkerhetssele. MÖJLIG KONDENSBILDNING PÅ GLASET Om lägenhetsdörren är öppen mot balkongen kan det bildas kondens på glasytan (imma på glaset). Vid dimbildning kan olika mönster uppstå på glasets yta. Detta är helt normalt och ingår i egenskaperna i härdat glas. Dimbildning kan även uppstå om det finns övertryck i lägenheten. Ventilationen i huset fungerar inte ordentligt och balkongens dörr och fönster läcker ut varm och fuktig luft till balkongen. Detta fenomen måste undvikas, eftersom det finns risk för att balkongkonstruktionerna blir fuktiga, vilket kan orsaka skador under en lång tidsperiod.

Ota yhteyttä

Kiinnostuitko NIKA-tuotteista? Valitse sinulle sopivin tapa ottaa yhteyttä - palvelemme yksityisasiakkaita kaikissa kanavissa.

Pääkaupunkiseutu
Teijo Maaninka
Kuluttajat
puh. 050 5593 994
teijo.maaninka@nika.fi

Muu Suomi
Katso lähin jälleenmyyjäsi.

  Relaterade artiklar

  Fördelar med balkonginglasning

  Om du funderar på att köpa balkonginglasning från NIKA finns det några fördelar som förhoppningsvis …

  Läs mer

  Fördelar med balkonginglasning

  Om du funderar på att köpa balkonginglasning från NIKA finns det några fördelar som förhoppningsvis …

  Läs mer

  Våren kommer snabbare på en inglasad balkong

  En inglasad balkong från NIKA skyndar på våren och förlänger sommaren långt in på hösten. …

  Läs mer

  Underhåll av inglasningssystem från NIKA

  Inglasningssystem kräver också underhåll. Det är lämpligt att utföra det första underhållet inom 3–5 år …

  Läs mer


  SOITA