Instruktioner för användning och skötsel av balkonginglasningar

Balkonginglasning från NIKA är avsedd för kontinuerlig användning. När glasen flyttas regelbundet fungerar inglasningen bättre. Detta förhindrar att damm och luftburna föroreningar samlas mellan hjulen och andra rörliga delar.

För konsumenter -> Användning, underhåll och instruktioner

Lättanvänd och tillförlitlig balkonginglasning 

Behovet av underhåll uppstår vanligtvis eftersom byggnadernas och balkongernas strukturer rör sig, vilket innebär att balkonginglasningen behöver kontrolleras då och då. Hos NIKA får du alltid snabb och trygg service. Balkonginglasning öppnas genom att det första vridbara glaset svängs upp, de andra skjutbara glasen skjuts åt sidan och öppnas till en bunt. Även om alla rörliga delar är nästintill underhållsfria rekommenderas att de behandlas med ett smörjmedel, t.ex. en gång per år. Vi rekommenderar att du då och då rengör glasytorna med vatten och ett neutralt rengöringsmedel.

Instruktioner för användning

Balkonginglasning öppnas genom att det första vridbara glaset svängs upp, de andra skjutbara glasen skjuts åt sidan och öppnas till en bunt. Systemet är ramlöst och glider lätt. De övre och nedre profilerna i inglasningssystemet är tillverkade av tjockväggig aluminium, vilket innebär att dess prestanda inte försämras med tiden. För naturlig och nödvändig ventilation av balkongen finns det ett mellanrum på ca 2–4 mm mellan glasen. I dörrglaset är öppningen större än i andra glas, för att säkerställa att de kan öppnas. Om du vill förbättra ventilationen kan det gångjärnsförsedda glaset öppnas till ventilationsläge. Under vissa väderförhållanden kan vatten eller snö tränga in i balkongen. Utemöbler bör vara väderbeständiga och användning av till exempel inomhusmattor bör undvikas.

Vantörsvägen 275 2 (1)

Tvättning och underhåll

Även om alla rörliga delar är nästan underhållsfria rekommenderas att de behandlas med ett smörjmedel (t.ex paraffinolja), en gång per år. Teflonspray eller silikonspray (t.ex. Würth) kan användas för övre och undre styrhjul. Tätningsmassan får inte behandlas med silikonhaltiga ämnen. Vi rekommenderar att du då och då rengör glasytorna med vatten och ett neutralt rengöringsmedel (normala fönsterrengöringsmedel går bra). Profilerna kan enkelt rengöras med vatten och ett neutralt rengöringsmedel (pH 6-8). Slipande vätskor och slipande tyger bör undvikas för att undvika repor på profilens ytor. Det nedre profilspåret bör rengöras regelbundet ifall smuts eller fukt samlas in där. Vid tvätt av inglasningar måste säkerheten beaktas. Tvättning av höga glas med hjälp av en förlängningsarm. Det är förbjudet att sträcka sig utan säkerhetssele. Om lägenhetsdörren är öppen mot balkongen kan det bildas kondens på glasytorna (imma på glaset). Vid dimbildning kan olika mönster uppstå på glasets yta. Detta är helt normalt och ingår i egenskaperna i härdat glas. Dimbildning kan även uppstå om det finns övertryck i lägenheten. Ventilationen i huset fungerar inte ordentligt och balkongens dörr och fönster läcker ut varm och fuktig luft till balkongen. Detta fenomen måste undvikas, eftersom det finns risk för att balkongkonstruktionerna blir fuktiga, vilket kan orsaka skador under en lång tidsperiod.

Ota yhteyttä

Kiinnostuitko NIKA-tuotteista? Valitse sinulle sopivin tapa ottaa yhteyttä - palvelemme yksityisasiakkaita kaikissa kanavissa.

Pääkaupunkiseutu
Teijo Maaninka
Kuluttajat
puh. 050 5593 994
teijo.maaninka@nika.fi

Muu Suomi
Katso lähin jälleenmyyjäsi.

  Relaterade artiklar

  Avoin työpaikka: Kesätyöntekijä 2024

  Tule meille töihin! Aluroll on erikoistunut terassi- ja parvekelasitusten suunnitteluun ja valmistukseen Lukkan- ja Nika-brändeillä. …

  Lue lisää

  Avoin työpaikka: Kesätyöntekijä 2024

  Tule meille töihin! Aluroll on erikoistunut terassi- ja parvekelasitusten suunnitteluun ja valmistukseen Lukkan- ja Nika-brändeillä. …

  Lue lisää

  Miksi parvekelasit kannattaa hankkia syksyllä?

  Parvekkeella on aina hyvä sää! Siksi syksy on mainio aika hankkia parvekelasitus. Lasitetuilla parvekkeilla voidaan …

  Lue lisää

  Nika panostaa tuotteiden turvallisuuteen

  Tikkurilan kaideturman jälkeen julkisuudessa ja kulisseissa on käyty paljon keskustelua lasikaiteiden turvallisuudesta. NIKA kaiteet on …

  Lue lisää


  SOITA