För designers

Produktmappar och designprogram till ditt förfogande

Moderna innovationer, överraskande former och personlighet är en del av inglasningar från NIKA. Vi tillhandahåller verktyg som stöd för din design. Vi hjälper dig att hitta de bästa tekniska lösningarna och de mest effektfulla sätten att förverkliga dina idéer.

parvekelasitus-20-min

Individuella inglasningslösningar

Inglasningssystem från NIKA anpassar sig efter designerns önskemål och möjliggör ett individuellt slutresultat. Moderna innovationer, överraskande former och personlighet är en del av inglasningar från NIKA. Inhemsk tillverkning och hög kvalitet garanterar funktionalitet och hållbarhet även under svåra förhållanden.

Teknisk information

Plastkomponenter som används i inglasningar testas enligt ISO4892-2 UV-åldringsprovning. Det aluminium som används i konstruktionerna är pulverlackerat i RAL-färger. För nyanstoleranser följer vi kvalitetstoleranserna hos respektive färgtillverkare. Aluminiumet är i regel en legering av EN-AW 6063 T6 och EN-AW 6060 T6 och tillverkas enligt toleranserna i EN755-9. Alla fästen är tillverkade av rostfritt material. Tätningarna är tillverkade av EPDM, TPE-gummi eller silikon. Borsttätningarna är tillverkade av vädertåliga syntetfibrer och plastkomponenterna är polyamidblandade PA12, Grilamid-plast eller polyacetal POM-plast.

CE-märkta produkter tillverkade i Finland

Balkonginglasningen och altaninglasningen har testats i enlighet med vindtryckstestet EN12211 och stötprovet EN12600. Härdat säkerhetsglas tillverkas enligt standarderna EN12150-2 och DIN1249-12. Vi erbjuder ett brett utbud av alternativ för färgsättning av glas och vi utför ett omfattande utbud av glasarbeten.

Kantslipning finns tillgängligt

 • Polering (KRH)
 • Grovslipning (RRH)
 • Slipning av vassa kanter (TSH) 

Inglasningarna är individuellt utformade för att passa lokala förhållanden och strukturer. Valet av glasets tjocklek påverkas av vind- och väderförhållanden samt lokala byggregler.

Räckenas konstruktion är utformade i enlighet med säkerhetsföreskrifterna och i överensstämmelse med de belastningar som anges i SFS-EN1991-1-1. Räckenas beklädnad väljs tillsammans med kunden och utformas för att passa ihop med räckets struktur med hänsyn till rekommendationer från beklädnadstillverkaren. Det finns flera olika alternativ för räcken att välja mellan. Det går att välja mellan ett räcke med eller utan stolpar för installation på plattan eller ovanpå plattan. Du kan välja mellan ett stort antal olika dekorativa stångalternativ för räcket. Räcken från NIKA kan därför implementeras mycket flexibelt enligt era planer.

Nika-lasitehdas

Alla material som används i NIKA:s produkter är utformade för att tåla nordiska väderförhållanden och är resistenta mot regn, frost och UV-strålning.

Produkter

kommentar från designern

"Designen utformas enligt arkitektens och kundens önskemål. Vi gör hållfasthetsberäkningar på varje enskild anläggning, med hänsyn till säkerhet och föreskrifter. Vi utformar varje balkong individuellt, enligt de mått som tagits från anläggningen. På det sättet passar inglasningen din balkong som en skräddarsydd James Bond-kostym." Joel Talja, designer

joeltalja-nika

Kontakta oss

För mer information om våra produkter och svar på eventuella frågor, kontakta Nikas försäljningsavdelning på myynti@aluroll.fi eller 020 7343 450. Du kan också kontakta oss via kontaktformuläret.

Sara Lundberg Produktchef tfn. 050 559 3908 sara.lundberg@nika.fi Toni Avikainen Produktchef/Projektförsäljning tfn. 050 559 3979 toni.avikainen@nika.fi

  Relaterade artiklar

  Avoin työpaikka: Kesätyöntekijä 2024

  Tule meille töihin! Aluroll on erikoistunut terassi- ja parvekelasitusten suunnitteluun ja valmistukseen Lukkan- ja Nika-brändeillä. …

  Lue lisää

  Avoin työpaikka: Kesätyöntekijä 2024

  Tule meille töihin! Aluroll on erikoistunut terassi- ja parvekelasitusten suunnitteluun ja valmistukseen Lukkan- ja Nika-brändeillä. …

  Lue lisää

  Miksi parvekelasit kannattaa hankkia syksyllä?

  Parvekkeella on aina hyvä sää! Siksi syksy on mainio aika hankkia parvekelasitus. Lasitetuilla parvekkeilla voidaan …

  Lue lisää

  Nika panostaa tuotteiden turvallisuuteen

  Tikkurilan kaideturman jälkeen julkisuudessa ja kulisseissa on käyty paljon keskustelua lasikaiteiden turvallisuudesta. NIKA kaiteet on …

  Lue lisää


  SOITA